Cide'nin Coğrafi İşaretli İlk ürünü Cide Ceviz Helvası
Belediye Başkanlığımızca gerekli çalışmaları yapılan “Cide Ceviz Helvası” Cide’nin ilk Coğrafi İşaretli ürünü olarak tescillenmiştir.
Cide Ceviz Helvası, 6769 sayılı Sınayi Mülkiyet Kanunu kapsamında 17.09.2018 tarihinden itibaren korunmak üzere 27.09.2020 tarihinde tescil edilmiştir.
Cide Ceviz Helvası nasıl yapılıyor?
Bölgede geleneksel yöntemlerle üretilen bir tatlı olan ceviz helvası daha çok dağlık arazilerde yaşayan ve kara yolu ulaşım olanaklarının gelişmediği dönemlerde insanların günlük protein ihtiyacının karşılanması amacıyla protein açısından zengin yumurta akı ve ceviz ile hazırlanıyor.
Kor ateşte karıştırılarak kaynatılan şeker ve suyun üzerine limon tuzu ilave ediliyor. Belli bir sıcaklığa kadar soğutulduktan sonra çırpılmış yumurta akı ilave ediliyor. Karışım tekrar ocak üzerine alınıyor ve 2 saat kadar sakız kıvamında oluncaya kadar karıştırılarak pişiriliyor. Son olarak sıcak haldeyken ceviz içi ilave ediliyor. Artık helva haline gelen son karışım muhafaza ve satış amaçlı kullanılan kalaylı bakır teknelere alınıyor ve 24 saat dinlendiriliyor. Bakır kaplarda servis yapılıyor.
DIĞER FOTOĞRAFLAR
-
RAHİME KAPTAN ÇOCUK PARKI
09 Eylül 2025, 17:21 -
IRMAK ADA SOSYAL TESİSLERİ PARK
10 Eylül 2025, 11:42 -
RIHTIM SOSYAL TESİSLERİ
10 Eylül 2025, 11:41 -
Irmak Ada Sosyal Tesisleri
29 Temmuz 2025, 10:07 -
Rahime Kaptan
23 Mart 2022, 12:24 -
Kültür Sarayı
29 Temmuz 2025, 10:06 -
KUMLUCA MAHALLESİ PARK
10 Eylül 2025, 11:41 -
1.Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı
04 Şubat 2022, 09:05 -
Rıfat ILGAZ
17 Şubat 2022, 13:28 -
2.Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı
31 Ocak 2022, 17:02